четвъртък, 22 януари 2009 г.

Angelin Jolie - Анджелина Джоли


Анджелина Джоли (Анджелина Джоли Voight роден на 4 юни, 1975) е американски актьор и филм Репутация посланик на ООН за бежанците Агенцията. Тя е цитирана като една от най-красивите жени и я от екрана е широко докладвани. [1] Jolie е получил три часа награди Златен глобус, два екрана Актьори Гилдията награди, както и Оскар.

Въпреки, че тя я екрана дебютира като дете заедно с баща си Джон Voight през 1982 г. Филмът изглеждаш ", за да се измъкнем, Jolie на действаща кариера започва в сериозен десетилетие късно с по-ниско бюджетна продукция киборг 2 (1993). Нейният първи водеща роля в голям филм беше в хакери (1995). Тя звезда в критично аплодирана биографичен филми Джордж Уолъс (1997) и Gia (1998), и спечели Оскар за най-добра актриса за подпомагане изпълнението си в драмата Момиче, прекъснато (1999). Jolie постига международна известност като резултат от нея портрет на видео игра героиня Лара Крофт в Лара Крофт: гробница Raider (2001), и оттогава е създал себе си като един от най-известните и най-високо платени актриси в Холивуд. [2] Тя е имала нея най-големият търговски успехи с действие-комедия & г-жа г-н Смит (2005) и анимационни филма Кунг Фу Панда (2008). [3]

Разведен от актьорите Джони Лий Милър и Били Боб Торнтън, Jolie в момента живее с актьора Брад Пит, във връзка, която привлече вниманието на медиите по света. [4] Jolie и Пит имат три осиновени деца, Мадокс, Пакс и Zahara, както и три часа биологични деца, Сило, Нокс и Vivienne. Jolie има насърчават хуманитарни причини целия свят, и е отбелязано, за нея работят с бежанци чрез ВКБООН.

Няма коментари: